Spray pentru o viata sexuala mai buna
Wednesday, 16 April 2008 14:53

Cateva femei care nu au ajuns inca la menopauza, cu un nivel scazut de testosteron si care prezentau o scadere a poftei sexuale au fost implicate intr-un studiu in cadrul caruia au fost supuse unui tratament cu un hormon administrat sub forma de spray. Rezultatele au fost asociate cu o imbunatatire majora a satisfactiei sexuale.

Cercetatorii au remarcat ca aceste imbunatatiri erau echivalente cu o experienta sexuala pe luna si aparea la femeile care luau o doza intermediara. Cercetatorii au notat de asemenea un efect placebo substantial.

Ei au pus accentul pe faptul ca aceste descoperiri sunt preliminarii si ca nu inseamna ca tratamentul trebuie folosit pe o scara prea larga.
Desi testosteronul e un hormon masculin, el este gasit intr-o mica masura si la femei, asa cum estrogenul feminin poate fi gasit si la barbati.

Studiul, raportat in Analele de Medicina Interna, implica 261 de femei care au fost alese la intamplare pentru a testa sprayul cu testosteron. Li s-a administrat de la una la trei doze sau s-a pus accent pe efectul placebo, timp de 16 saptamani.

La sfarsitul studiului, toate grupurile testate au raportat o crestere a numarului de parteneri care au reusit sa le satisfaca din punct de vedere sexual, dupa cum au descoperit Dr. Susan Davis impreuna cu colegii lui de la Universitatea Monash din Victoria.

In comparatie cu efectul placebo, numai doza intermediara de testosteron a fost asociata cu o crestere a numarul de parteneri care le-au satisfacut sexual timp de 28 de zile in 16 saptamani, dupa cum indica raportul respectiv.

O crestere excesiva a parului a fost cel mai intalnit efect secundar rezultat in urma terapiei cu testosteron si era in general limitat la ceea ce se astepta. Nici o schimbare semnificanta nu a fost raportata.

Dr. Rosemary Basson, de la Universitatea din Canada a scris intr-un editorial: “trebuie sa existe o limitare in ceea ce priveste raspandirea folosirii sprayului cu testosteron la femeile care inca nu au ajuns la menopauza, si atunci putem continua, dar pe scara redusa. Mai sfatuiesc medicii primari sa evalueze detaliat obiceiurile sexuale ale femeilor, sa faca o legatura intre sanatatea psihica si tipul de relatii sau orice disfunctie sexuala a partenerului”, a spus acesta.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro