Diferenta iubire - pofta carnala
Tuesday, 15 April 2008 15:45

Membrii sexului opus pot sa sesizeze imediat daca cineva cauta o aventura de o noapte sau ceva pe termen lung numai uitandu-se la chipul celuilalt, spun oamenii de stiinta. La barbati, maxilarul in forma de patrat, nasul mare si ochii mici sunt mult mai in masura sa tradeze un look de aventurier decat unul de persoana cu intentii serioase.

Femeile gasesc barbatii cu trasaturile fine mai predispusi la angajament intr-o relatie.

 

Insa cercetarea intreprinsa de conducerea Universitatii Durham a descoperit in timp ca barbatii pot judeca daca o femeie e capricioasa sau nu, desi nu exista un detaliu facial propriu-zis care sa explice asta.

Aproximativ 700 de persoane heterosexuale au luat parte la studiul condus de Universitatile Durham, St. Andrews si Aberdeen.
Intr-unul dintre studii, 72% dintre cei 153 de participanti au identificat corect atitudinile sexuale ale unui grup de femei si barbati de 20 de ani dupa ce le-au fost aratate fotografii faciale ale acestora.

Publicat in ziarul “Evolutie si Comportament Uman”, studiul a aratat de asemenea ca femeile care erau deschise spre relatii sexuale de scurta durata erau vazute de obicei ca fiind mai atractive.

Ei vor ca femeile sa aiba ochi mari si buze apetisante, asemeni actritei Angelina Jolie.

Femeile erau in general interesate de barbatii care pareau sa isi doreasca relatii pe termen lung.
Cercetarea tindea sa confirme descoperirile recente care spuneau ca femeile vad barbatii cu trasaturi foarte barbatesti mult mai predispusi sa fie infideli si nu prea potriviti pentru a fi tati.

Dr. Lynda Boothroyd, de la Departamentul Psihologic al Universitatii Durham, spune: “Asta arata ca prima impresie e parte a etichetei pe care o punem potentialilor parteneri sau rivali cand ii intalnim pentru prima oara.”

Dr. Ben Jones, de la Universitatea Aberdeen, a spus: “Majoritatea studiilor anterioare arata ca oamenii pot judeca o persoana dupa aspect, incluzand sanatatea sau anumite trasaturi de personalitate cum ar fi introvertirea, dar de asemenea oamenii sunt atenti la detalii mai subtile ale tipului de relatie in care acestia s-ar putea implica la un moment dat”.

Sursa: Reuters

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro