Bolile de inima nu afecteaza negativ viata sexuala
Tuesday, 15 April 2008 13:29

Satisfactia sexuala a unei femei pare sa nu aiba nici o legatura cu sanatatea inimii sau a circulatiei sangelui, conform unei cercetari a Initiativei pentru Sanatatea Femeii.

“La femei acest aspect particular al vietii sexuale, reprezentat de satisfactia sexuala, nu atrage dupa sine boli cardiovasculare”, a spus Dr. Jennifer S. McCall-Hosenfeld, autorul studiului.

“La barbati, disfunctia de erectie reprezinta un avertisment pentru o boala de inima nediagnosticata”, a spus McCall-Hosenfeld de la Centrul Medical Universitar din Boston.

Pentru a studia, cercetatorii au analizat date de la 46,525 de femei intre 50 si 79 de ani care au participat la studiul WHI si care erau active sexual. 77% au spus ca s-au simtit satisfacute de activitatea sexuala pe care au avut-o.

Timp de 7-8 ani, nu a fost gasita nici o asociere intre insatisfactia sexuala si riscul de a avea un atac de cord sau o crestere a tensiunii, diabet, colesterol ridicat, dureri in piept sau insuficienta cardiaca.

In orice caz, femeile care au spus ca nu sunt satisfacute de viata lor sexuala au spus la inceputul studiului ca prezinta afectiuni ale circulatiei cartoon porn periferice sau circulatie proasta la maini si picioare. “E greu sa te gandesti ce e de facut in contextul general al unor rezultate contrare.”, a spus McCall-Hosenfeld.

“In orice caz, descoperirile au aratat ca aspectele masurabile ale functiilor sexuale la femei nu sunt indicatori pentru sanatatea inimii, asa cum se intampla in cazul barbatilor”, a adaugat McCall-Hosenfeld.

“Se poate spune pur si simplu ca e o diferenta intre barbati si femei”, a spus cercetatorul. “Am descoperit ca functia vasculara nu joaca un rol central in satisfactia sexuala”.

Sursa: Reuters

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro