Mituri si adevaruri despre menstruatie
Monday, 23 January 2012 14:38

atenuare_sindrom_premenstrualIn ceea ce priveste sanatatea si sexualitate, exista foarte multe mituri, cele mai multe dintre ele fara baza stiintifica. Ce este mit si ce este realitate in ceea ce priveste menstruatia?

 

Menstruatie: mit sau realitate?

1. Produsele lactate sunt de evitat in timpul menstruatiei

Mit: Consumul alimentelor bogate in calciu, cum sunt produsele lactate si bauturile pe baza de soia, atenueaza sindromul premenstrual.

2. Esti mai inteligenta cand esti la mesntruatie

Adevarat: Cercetarile arata ca femeile obtin cele mai bune rezultate la examene cand sunt la menstruatie, datorita nivelului ridicat de estrogen.

alimentatia_in_timpul_menstruatiei

3. Iei in greutate in timpul menstruatiei

Adevarat: Este normal pentru unele femei sa ia putin in greutate in timpul menstruatiei, insa nu este cazul sa te ingrijorezi: vei reveni la greutatea obisnuita dupa incheierea acestei etape a ciclului menstrual.

4. Sucul de merisor diminueaza stresul cauzat de sindromul premenstrual

Adevarat: Sucul de merisor este bogat in vitamina C despre care se crede ca are efecte calmante. Sucul de cartoon porn capsuni are acelasi efect.

5. Bananele te fac sa te simti bine

Adevarat: Bananele constituie o sursa insemnata de vitamina B6, care controleaza dispozitia si care impiedica instalarea depresiei.

6. Apa previne balonarea

Adevarat: Hidratarea, in special inaintea menstruatiei, are un rol foarte important in prevenirea balonarii.

7. Inotul este de evitat in timpul menstruatiei

Mit: Poti inota si cand esti la menstruatie. Tamponul fixat corespunzator si o buna ascundere a firului te ajuta sa te simti la fel de bine in apa ca si in oricare alta zi a lunii.

 

Iti recomandam si articolul 10 lucruri de stiut despre menstruatie

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro