Sexul oral: intre placere si dezgust
Friday, 11 November 2011 09:06

sex_oral_placere_sau_dezgustIn teorie, cele mai multe persoane apreciaza sexul oral. In practica insa, cunnilingus-ul si felatia produc, nu de putine ori, dezgust. De ce?

 

Sexul oral constituie un subiect de discutie care, adesea, naste controverse. In principiu, oamenii sunt de acord cu aceasta practica, vorbesc liber despre sexul oral, par convinsi de ideea de diversitate insa, in dormitor, lucrurile stau, in multe cazuri, altfel.

 

da_sau_nu_la_sexul_oral

Este adevarat si faptul ca sexul oral este practicat, dar nu neaparat din placere, cat din dorinta de a fi pe placul partenerului, din incercarea de a consolida relatia. De multe ori, oamenii tin pentru ei ce cred cu adevarat despre acesta. Si ce dovada poate fi mai graitoare decat faptul ca nu e usor sa discuti cu cel mai bun prieten despre sexul oral? 


La fel de adevarat este si faptul ca exista cupluri in care ambii parteneri fac si ofera sex oral, simtindu-se foarte bine si foarte apropiati. Pentru acestia, sexul oral inseamna a oferi si a primi placere.

Sexul oral naste controverse

Sexologii si medicii explica dezgustul unora pentru sexul oral astfel: spre deosebire de sexul vaginal, sexul oral „atinge” mai multe simturi: gust, miros, vaz, dar si simtul tactil. Astfel, te poti simti atras,-a de cineva, insa poti fi dezgustat,-a de mirosurile specifice acestuia/ acesteia.


Totodata, sexul oral poate fi o practica renegata si din cauza educatiei primite, a mediului in care ai crescut si in care traiesti, care impune frane interioare. Gura este o zona erotica prin excelenta, un barometru al intimitatii si al misterului, dar si al placerii sexuale.


Alegerea momentului si asocierea sau nu a sexului oral celui vaginal ofera indicii cu privire la felul in care ne raportam la aceasta practica. Sondajele arata ca locuitorii din tarile europene prefera un preludiu format din sex oral, in timp ce, in alte tari (de exemplu, in Statele Unite), sexul oral se substituie, uneori, celui vaginal.

A te bucura de sexualitate = a te simti in largul tau

Iata cateva sfaturi in sprijinul unei raportari pozitive la sexualitate si la sexul oral:

 

1. Aminteste-ti ca sexualitatea inseamna creatie, imaginatie, descoperire, joc, libertatea de a incerca si de a descoperi ce-ti produce placere si ce nu, dreptul de a te simti unic si stapan pe corpul tau, pe senzatiile traite.

 

placere_sex_oral

2. Primeste, dar nu uita sa si oferi – Sexul, fie ca este vaginal sau oral, presupune sa te bucuri de placerea pe care ti-o produce partenerul si sa ii oferi, in schimb, placere. 

 

3. Nu accepta sa faci ceva ce te dezgusta sau pentru care nu esti pregatit,-a. Comunica cat mai mult cu partenerul, exprima-ti parerea deschis, dar fara sa-l ranesti si ajuta-l sa te inteleaga. La randul tau, accepta ca nu tot ce-ti face placere ii produce si lui aceeasi stare si tine cont si de preferintele lui, fara a te simti fortat,-a sa faci ceva ce nu-ti doresti.

 

4. Igiena este un aspect foarte important si este esentiala cand vine vorba de sex. In cazul in care partenerul,-a nu respecta regulile de igiena, ai toate sansele sa gasesti respingator/ dezgustator sexul oral.

 

Protejeaza-te cand faci sex oral, intrucat poti contracta cu usurinta boli cu transmitere sexuala.

 

Nu uita! Fii tu insuti/ insati, bucura-te de sexualitate, solicita si ofera respect! Comunicarea este, aproape intotdeauna, cheia succesului.

 

Iti recomandam si articolul Sexul oral si bolile cu transmitere sexuala

 

Pentru intrebari, sfaturi sau informatii suplimentare, acceseaza FORUM-ul anticonceptionale.ro - Totul despre sex.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro