Absenta (abstinenta temporara) stimuleaza apetitul sexual
Wednesday, 09 November 2011 13:13

stimulare_apetit_sexual_barbatPotrivit cercetatorilor, cu cat un barbat petrece mai putin timp in compania unei femei dupa ce au avut relatii intime, cu atat o gaseste mai interesanta si resimte mai multa dorinta sexuala. In ce masura absenta stimuleaza apetitul sexual?

 

Todd K. Shackelford, profesor de psihologie la College of  Liberal Arts din cadrul Florida Atlantic University, este de parere ca dragostea apare ca urmare a competitiei existente intre barbati. Aceasta este concluzia la care a ajuns psihologul si pe care a prezentat-o, impreuna cu echipa sa, in cadrul Conferintei anuale a Asociatiei Americane de Psihologie, care a avut loc la Miami, in luna iunie a acestui an.

Gelozia, instinct primar?

Cercetatorii au analizat comportamentul a 304 barbati heterosexuali cu varste cuprinse intre 17 si 71 de ani, care au avut cel putin o relatie serioasa. Fiecarui participant la studiu i-a fost distribuit un chestionar care ii cerea, printre altele, sa precizeze numarul de ore care s-au scurs de la ultimul act sexual cu iubita sa, numarul de ore pe care le-a petrecut cu ea dupa incheierea actului sexual, dar si cat de atras se simte de aceasta.


Concluziile? Cu cat barbatii petrec mai putin timp cu partenera lor dupa ce actul sexual s-a incheiat, cu atat o gasesc mai atragatoare din punct de vedere sexual. Conform cercetatorilor, nu este vorba doar de frustrare sexuala sau de sentimente refulate. Astfel, ei au ajuns la concluzia ca un barbat care ramane alaturi de partenera in orele care succed actul sexual va avea un apetit sexual mai scazut in saptamana urmatoare raportului sexual.

gelozia_stimuleaza_dorinta_sexuala_a_barbatului

 

Profesorul Shackelford este de parerea ca dorinta sexuala a barbatului este direct proportionala cu timpul petrecut departe de partenera dupa un contact sexual. Timpul petrecut departe de iubita il influenteaza in mod inconstient pe barbat, intrucat exista posibilitatea ca, in acest interval, aceasta sa aiba relatii intime cu alti barbati.


Cu cat isi lasa mai mult timp partenera singura, cu atat mai mult barbatul resimte mai multa dorinta sexuala, in vederea asigurarii, la nivel inconstient, ca el este tatal posibililor copii.

 

Iti recomandam si articolul Actul sexual: Ce accepti sa faci si ce nu?

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro