Actul sexual: Ce accepti sa faci si ce nu?
Wednesday, 09 November 2011 09:22

cum_se_desfasoara_actul_sexualMulte femei isi pun adesea intrebari cu privire la ce ar trebui sa accepte in pat si ce nu. Unele recurg la compromisuri de dragul partenerului, cum ar fi practicarea felatiei sau sexul anal, in timp ce altele se bucura si de aceste aspecte ale sexualitatii. Ce accepti sa faci in pat si ce e de facut daca libidoul tau difera de cel al partenerului?

 

Intr-o relatie bazata pe iubire, actul sexual ofera celor doi parteneri sentimentul de implinire si de multumire, cu atat mai mult cu cat isi ofera reciproc momente de placere.

Sex vaginal, oral sau anal?

 

Respectarea dorintelor sexuale ale partenerului il poate incuraja pe celalalt sa descopere noi placeri (de exemplu, cele oferite de sexul oral sau de sexul anal), intr-o oarecare limita, care trebuie respectata.

 

In cazul in care unul din parteneri nu este dispus sa incerce si altceva sau in cazul in care manifesta repulsie fata de sexul oral sau de sexul anal, este indicat ca actul sexual sa se desfasoare tinand cont de aceste retineri. Daca nu accepti sa faci sau sa ti se faca anumite lucruri, nu inseamna nici pe departe ca nu-ti iubesti partenerul. Mai mult, este bine sa discuti cu el, sa-i spui ce preferinte si ce asteptari ai de la relatia voastra.

 

apetitul_sexual_influenteaza_viata_sexuala

Este adevarat si faptul ca excitarea sexuala poate determina caderea anumitor bariere, dar, daca acestea din urma raman, incapatanarea partenerului dispus sa incerce si altceva poate antrena disparitia dorintei sexuale a celuilalt.

 

Frecventa raporturilor sexuale poate deveni un subiect delicat in relatia de cuplu, mai ales daca trecerea anilor aduce schimbari importante in viata sexuala. In acest caz, exista doua posibilitati:

 

  1. Manifestand acelasi interes pentru viata sexuala, partenerii de cuplu gasesc un ritm comun.

  2. Cei doi nu comunica, nu gasesc solutie la aceasta problema, iar frustrarea unuia dintre parteneri (de obicei, a barbatului) sta la originea tensiunilor si certurilor din cadrul cuplului, putand duce la destramarea acestuia.

Ce e de facut?

 

Nevoile sexuale ale partenerilor sunt conditionate de:

  • factori permanenti, ale caror origini tin de gandirea fiecaruia;

  • factori temporari, precum oboseala, grijile, stresul, boala, nemultumirile de orice natura etc.

 

Comunicarea cu partenerul reprezinta cea mai potrivita cale de a remedia situatia. Partenerul care are asteptari mai mari cu privire la viata sexuala a cuplului poate gasi metode prin care sa stimuleze libidoul celuilalt (atmosfera romantica, soapte irezistibile, mangaieri). Atentie, insa: daca celalalt nu prezinta acelasi apetit sexual, este bine sa fie lasate deoparte, cel putin pe moment, aceste trucuri.

 

Daca barbatul prezinta un apetit sexual cu mult peste cel al femeii si intretine raporturi sexuale cu aceasta incercand sa ignore lipsa ei de chef, este posibil ca femeia sa nu resimta nicio placere si sa se instraineze de el.

 

In aceasta situatie, actul sexual nu mai este sinonim cu placerea impartasita si cu jocul, fiind perceput mai degraba ca un act de natura fizica, ca o ruptura a legaturilor intime dintre partenerii de cuplu.

 

Comunica-i partenerului dorintele si asteptarile tale, asculta-i parerea si gasiti impreuna o solutie sa depasiti momentele dificile care apar in orice relatie!

 

 

Iti recomandam si articolul Cum evolueaza viata sexuala a cuplului?

loading...
 
 


Iau anticonceptionale cartoon porn la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro