10 beneficii ale sexului
Monday, 07 November 2011 07:36

beneficii_sex_si_viata_sexuala_activaUn fapt cvasicunoscut si apreciat de majoritatea dintre noi  converge catre parerea unanima a specialistilor conform careia a face dragoste este nu doar benefic pentru organism, dar si foarte indicat. Beneficiile sexului acopera o sfera mai larga, parerile sunt impartite, insa noi ne rezumam la a le mentiona pe cele mai importante, intr-un brief decalog.

 

Beneficiile sexului

1. Activitatea sexuala poate fi privita ca un excelent exercitiu fizic. Potrivit doctorului Michael Cirigliano de la Universitatea de Medicina din  Pensylvania, a face dragoste de 3 ori pe saptamana duce la arderea a aproximativ 7500 de calorii intr-un an, echivalentul a 75 de mile de facut jogging.

 

2. O noapte de pasiune poate acoperi cu brio necesarul de oxigen din organism, pastrand in buna functiune si sanatate organele si tesuturile organismului uman.

 

avantaje_sex

3. Ca orice activitate fizica intensa, sexul aduce un aport ridicat de testosteron. Acesta este responsabil de buna conditie a muschilor si a oaselor la barbati.

 

4. A face dragoste reduce considerabil nivelul de colesterol din sange.

 

5. Un alt beneficiu al sexului este acela ca reduce considerabil durerea de orice natura. Astfel, hormonii eliberati in timpul activitatii sexuale, in momentul excitarii ori a orgasmului, reduc durerea, indiferent de localizare: cap, muschi, oase etc.

 

6. Sexul contribuie, totodata, la producerea in organism de hormoni (de ex. oxitocina), care se elibereaza doar in timpul activitatii sexuale.

 

7. Sexul reduce eficient stresul si induce o stare de buna dispozitie.

 

8. Cercetarile din domeniu au aratat ca a face sex in mod regulat prezinta un efect benefic la barbati (sanatatea prostatei). Dimpotriva, cei care nu au o viata sexuala regulata pot prezenta deficiente timpurii la nivelul prostatei.

 

9. Sexul facut in mod regulat duce la cresterea nivelului de estrogen la femei, iar prin aceasta se mentin sanatoase inima, dar si muschii vaginali.

 

10. A face sex cat mai des poate duce la intarirea legaturii afectiv emotionale dintre parteneri, la consolidarea relatiei, dar si la intarirea increderii in cuplu.

 

Articol scris de Cristian Liviu Chisu, prin media-content.ro

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro