Rutina sexuala - avantaje sau dezavantaje?
Thursday, 03 November 2011 09:09

rutina_sexuala_avantaje_sau_dezavantajeLa o prima abordare, ne-am grabi sa spunem ca rutina sexuala are numai dezavantaje. Insa, daca ne gandim la rutina sexuala  raportata exclusiv la timp, situatia se schimba la 180 de grade sau aproape! 

 

Sa pornim de la celabra expresie "prima data nu se pune!". V-ati gandit la sensul ei? Imposibil sa nu o fi facut , din moment ce majoritatea am avut parte de stangacia unei prime (poate si singure, din pacate) experiente sexuale cu un partener. De ce din pacate? Pentru ca sunt rare cazurile in care cei doi reusesc printr-un prim act sexual, incarcat cu cea mai mare emotie si dorinta, sa se exprime asa cum fac de obicei, "la adevarata valoare", iar ulterior se gandesc ca "se putea si mai bine".

 

Fiecare isi analizeaza, dupa,  miscarile, modul de reactie, iar cand nu se regaseste in ele, se autocritica si apare dorinta repetarii acelei experiente, pentru a o transforma in experienta mult visata. E de inteles asta pentru ca toti vrem sa lasam o "impresie cat mai buna" prin tot ceea ce facem. La acest nivel nu se poate vorbi de rutina sexuala.

 

De regula, partenerii vor in acel prim moment sa nu dezamageasca si, de aceea, incearca, intr-un timp scurt, sa faca mult prea multe lucruri, inchipuite anterior care, in ansamblu, transmit mesaje controversate. Vrem totul intr-un timp foarte scurt. La aceasta graba contribuie si nesiguranta unei a doua sanse. Inhibitiile,  ca si stresul ca nu vei fi la nivelul asteptarilor, nu dau posibilitatea "primei nopti" sa fie cea perfecta!

Rutina cartoon porn sexuala: avantaje?

rutina_sexuala_are_si_avantaje


Perfectiunea este direct proportionala cu "rutina". Si daca aveti tendinta sa refuzati din start aceasta opinie, generalizati si ganditi-va ca acelasi lucru  facut de mai multe ori tinde spre perfectiune (vrei sa-l faci din ce in ce mai bine). Nu vorbim de mersul cu masina, in general, ci de mersul cu aceeasi masina....

 

Intervin identificarea preferintelor si inconvenientelor, siguranta, precum si sincronizarea miscarilor. Toti acest factori conduc, cu timpul, la un act sexual reusit, in sensul ca nu se vor mai repeta miscari "gresite" sau inutile. Totul devine calculat, controlat, complet, dar din pacate, cu timpul, mecanic...

 

Dupa acest moment, cei doi parteneri incep sa simta (si tac de cele mai multe ori) ca nu mai e nimic de explorat si exista pericolul sa apara dezavantajele "rutinei", adica lipsa libido-ului, a ideilor, a initiativei sexuale si implicit tendinta de a cauta ceva nou. E momentul in care, cu inteligenta, imaginatie si dorinta de a mentine relatia, cei doi trebuie sa schimbe periodic regulile jocului.

 

Atunci sar in ajutor  jocurile si jucariile  sexuale in functie de limitele pana la care sunt dispusi sa mearga fiecare dintre ei. Eforturile de a atrage partenerul trebuie sa se dubleze, schimbarea de atitudine si look in pat, si nu numai, e imperativa. O sa va intrebati ce se mai poate face cand se epuizeaza si aceste trucuri? Probabil ca nu o sa mai avem ce face cu altele!

 

Articol scris de Mihaela, pentru concursul media-content.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro