Importanta educatiei sexuale
Tuesday, 01 November 2011 07:05

educatie_sexuala_si_sexualitateIn ziua de astazi,atat scolarii, cat si tinerii, sunt tot  mai expusi la informatiile despre sex, in anturajul lor sau la scoala, si cea mai utilizata sursa de a afla despre sex este internetul, la care multi au acces fara nici o restrictie. Cat de importanta este educatia sexuala?

 

Datorita cartoon porn acestui fapt, educatia sexuala este foarte importanta si necesara, pentru a-i invata in primul rand ce reprezinta intimitatea, dar si pentru a le oferi raspunsuri la intrebarile si curiozitatile lor legate de acest aspect. Tot mai mult tineri considera acest subiect unul comic si se amuza copios in momentul in care vine vorba de el, ei nefiind constienti de importanta lui in stabilirea identitatii sexuale, in perceptia pe care trebuie sa o aiba asupra corpului lor si asupra relatiilor cu persoanele de acelasi sex sau de sex opus.  

Educatia sexuala, foarte importanta

Educatia sexuala ar trebui sa inceapa din familie, parintii fiind primii care sa le explice copiilor despre importanta acestui subiect, insa tot mai multi parinti se feresc sa discute cu copii lor despre sexualitate, acesta fiind un subiect mai delicat; se poate intampla ca acestia sa amane discutia, in speranta ca se vor gasi altii care sa le explice sau ca vor afla singuri din alte surse.  

 

Educatia sexuala nu trebuie sa le interzica tinerilor sa faca sex, lucru care se intampla deseori in momentul in care putinii parinti care se hotarasc sa discute totusi cu odraslele lor le impun acest lucru, insa rolul educatiei sexuale este altul: acela de a da tinerilor posibilitatea, in primul rand, de a afla daca si cand sunt pregatiti sa faca acest pas, sa afle care este motivul pentru care oamenii fac sex si sa invete, totodata, despre respectul pentru ei insisi si pentru ceilalti.

 

Inca un motiv pentru care parintii nu discuta cu copiii despre sex ar fi acela bazat pe ideea preconceputa, cum ca educatia sexuala la varsta mica duce la inceperea vietii sexuale mult prea devreme si la cresterea numarului de parteneri.  

 

Educatia sexuala este foarte importanta si pentru formarea personalitatii fiecarui individ. Aceasta ii invata pe tineri ce atitudine sa adopte fata de sexualitate pornind de la valorile morale.

 

Articol scris de Georgeta Petcu, pentru concursul media-content.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro