Prezervativul reduce riscul de recidiva a salpingitei acute
Thursday, 27 October 2011 06:52

prezervativul_te_protejeaza_de_salpingitaFolosirea prezervativului reduce considerabil riscul de recidiva a salpingitei acute, o infectie cu transmitere sexuala, care poate antrena complicatii serioase, precum sterilitatea. Aceasta este concluzia unui studiu aparut in revista „American Journal of public Health”.

 

Este cunoscut faptul ca prezervativul constituie singura metoda de contraceptie care te protejeaza de bolile cu transmitere sexuala (BTS), inclusiv de HIV, insa putini stiu ca folosirea prezervativului reduce considerabil riscul de recidiva a salpingitei acute.

Prezervativul si cartoon porn salpingita acuta

Roberta Ness, epidemiolog in cadrul Scolii de sanatate publica a Universitatii din Pittsburgh (Statele Unite), impreuna cu colegii ei, au analizat, in perioada martie 1996 – februarie 1999, 684 de femei cu varste cuprinse intre 14 si 37 de ani, care, in momentul inceperii studiului, au prezentat toate simptomele caracteristice salpingitei acute. Intrebarile au vizat si antecedentele de boli/ infectii cu transmitere sexuala, precum si metodele de contraceptie folosite.

 

Femeile al caror partener folosea regulat prezervativul prezentau un risc mai mic cu 50% de recidiva a salpingitei acute decat cele al caror partener nu folosea prezervativul.


Pe de alta parte, riscul de sterilitate la femeie este mai mic cu 60% in cazul cuplurilor care aleg prezervativul ca metoda de contraceptie. 


„Bacteriile responsabile de o infectie la nivelul colului uterin pot ajunge in tractul genital superior si pot provoca salpingita acuta”, explica dr. Ness, continuand: „Un numar mare de organisme diferite pot sta la originea infectiei, dar majoritatea cazurilor de salpingita acuta sunt asociate infectiilor cu transmitere sexuala, precum gonoreea sau chlamydia".


Pentru cercetatori, aceasta descoperire este insemnata, cu atat mai mult cu cat salpingita acuta tinde sa recidiveze. 8% dintre femei dezvolta cel putin o data aceasta infectie cu transmitere sexuala, sporind astfel riscul de a suferi de dureri pelvine cronice sau de infertilitate.

 

Iti recomandam si articolul Infectia cu Chlamydia trachomatis (Clamidioza)

 

Daca ai intrebari, acceseaza FORUM-ul anticonceptionale.ro - Probleme medicale

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro