Cand se face testul de cartoon porn sarcina?
Thursday, 20 October 2011 10:26

cand_se_face_testul_de_sarcinaAi avut contact sexual neprotejat, ti-a intarziat menstruatia, au inceput grijile si, pentru a vedea daca esti sau nu insarcinata, ai cumparat de la farmacie un test de sarcina. Cand se face testul de sarcina, astfel incat rezultatul sa fie concludent?

 

Se recomanda ca testul de sarcina sa fie facut dupa 3 saptamani de la contactul cu risc sau dupa o saptamana de la data la care trebuia sa-ti vina menstruatia, intrucat nivelul de hCG poate indica, dupa acest interval, daca esti sau nu insarcinata.


Este indicat ca testul de sarcina sa fie facut dimineata, deoarece, dupa ce te trezesti, urina prezinta cea mai mare concetratie, inclusiv de hCG, asta cu conditia de a nu fi consumat prea multe lichide in ziua precedenta.


Cu toate ca cel mai indicat moment pentru efectuarea testului de sarcina este dimineata, testul poate fi facut si in alte momente ale zilei, cu conditia sa nu se bea prea mult, pentru a nu dilua nivelul de Beta hCG.

Cat de sigur e un test de sarcina?

test_de_sarcina

Cele mai multe teste de sarcina pot detecta prezenta sau absenta unei sarcini in proportie de 99%, insa, cu toate ca marja de eroare este infima, rezultatul poate fi fals negativ sau fals pozitiv. Daca ai indoieli, repeta testul dupa cateva zile.

Testul de sarcina poate indica un rezultat fals pozitiv in urmatoarele cazuri:

  • dupa administrarea, in prealabil, a unor medicamente neuroleptice;
  • daca ai curatat cu detergent recipientul de stocare a urinei;
  • daca este prezent sangele in urina.

Testul de sarcina poate indica un rezultat fals negativ in urmatoarele cazuri:

  • in cazul unor infectii urinare;
  • daca faci testul de sarcina dupa ce ai consumat o cantitate insemnata de apa/ lichide;
  • daca te confrunti cu o sarcina ectopica (extrauterina).

 

Atentie! Testul de sarcina se face conform indicatiilor din prospect, iar in cazul in care rezultatul este pozitiv, acesta trebuie confirmat de medic, prin intermediul unui examen sanguin.

 

Iti recomandam si articolul Insarcinata? Simptomele sarcinii.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro