Insarcinata? Simptomele sarcinii
Tuesday, 11 October 2011 09:22

ce_simptome_prezinta_femeia_insarcinataAnumite simptome sunt caracteristice pentru sarcina (tulburari de apetit, greturi matinale, urinare frecventa), insa nu toate femeile insarcinate se confrunta cu aceste neplaceri. De asemenea, simptomele sunt mai accentuate la unele femei decat la celelalte. Care sunt simptomele care indica prezenta unei sarcini?

 

1. Absenta menstruatiei (amenoreea)

Absenta menstruatiei sau amenoreea este considerata primul simptom al sarcinii, mai ales in cazul femeilor care au ciclu regulat. Dupa cateva zile de intarziere a menstruatiei (medicii recomanda sa astepti chiar si 20 de zile), poti face un test de sarcina (pe baza urinei), urmat de un test sanguin.


Insa se poate intampla ca sangerarile sa marcheze debutul sarcinii si sa fii indusa in eroare. In acest caz, trebuie sa fii atenta la orice transformare/ schimbare prin care trece corpul tau! 

2. Greturile si varsaturile

Faimoasele greturi matinale te duc imediat cu gandul la o sarcina. Adesea, greata matinala este provocata de un miros anume, pe care nu-l mai agreezi, si este insotita de varsaturi asociate bilei, provocate de cresterea nivelului de HCG. 


50-80% dintre femeile insarcinate declara ca au greturi, insa nu se cunoaste inca daca acestea se mostenesc sau nu.

3. Tulburari de apetit

Te simti balonata, nu ai pofta de mancare... In primul trimestru de sarcina, multe femei declara ca se confrunta cu aceste simptome si ca, din cauza lor, pierd cateva kilograme. Cu toate acestea, daca pierzi mai mult de 3 kg, este indicat sa consulti cat mai repede un medic.


In ceea ce priveste pofta de mancare, aceasta revine la finalul primului trimestru de sarcina, moment in care este posibil sa ai adesea senzatia de foame.

4. Modificari ale mirosului

Un alt simptom caracteristic sarcinii este modificarea mirosului. Este posibil ca femeia insarcinata sa ajunga sa nu mai suporte aroma propriului parfum sau sa fie deranjata de aroma cafelei de dimineata. Acest fenomen este unul firesc: in timpul sarcinii, simtul mirosului se dezvolta si toate aromele par mai tari. Hipersensibilitatea olfactiva se datoreaza afluxului de estrogen.

5. Sani umflati

Pentru unele femei, sanii umflati reprezinta primul simptom al sarcinii, simptom care se apare inaintea greturilor matinale. Sanii se intaresc, sunt sensibili la atingere si este foarte posibil ca femeia insarcinata sa simta ca lenjeria intima este prea stramta.


Sensibilitatea sanilor se datoreaza si ea afluxului de estrogen si indica faptul ca, inca din primele zile de sarcina, sanii se pregatesc sa produca laptele pentru viitorul bebelus.

 

Iti recomandam si articolul Poti sa rmai insarcinata daca... 

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro