Cum influenteaza hormonii libidoul?
Friday, 30 September 2011 07:21

hormonii_influenteaza_dorinta_sexuala_a_femeiiFemeile cunosc un nivel mai ridicat al libidoului si, respectiv, al placerii sexuale inainte, in timpul sau dupa menstruatie? Contraceptivele orale influenteaza dorinta sexuala a femeii? Cum influenteaza hormonii libidoul? 

 

Libidoul si contraceptivele: o combinatie mai putin armonioasa

Contrar supozitiilor emise odata cu aparitia pe piata a cartoon porn pilulei contraceptive, aceasta din urma duce foarte rar la cresterea libidoului. Mai mult: conform datelor prezentate de studiile din ultimii ani, pilula duce la scaderea dorintei sexuale.


Cum se explica acesta scadere a libidoului? Prin faptul ca pilula inlatura teama de o eventuala sarcina. Daca unele femei afirma ca nu se pot bucura de sex asa cum si-ar dori de teama de a nu ramane insarcinate, altele, in schimb, afirma ca tocmai acest risc le sporeste placerea.

contraceptivele_orale_influenteaza_libidoul

 

Cu toate ca factorii psihologici sunt esentiali in ceea ce priveste libidoul, cei mai multi ginecologi sunt de parere ca aportul de progesteron poate duce la scaderea dorintei sexuale. Din aceste motiv, unele femei renunta la pilula si apeleaza la o alta metoda de contraceptie.


Printre femeile care aleg contraceptivele orale, cele care au un nivel crescut al testosteronului reactioneaza mai repede la stimulii sexuali, au, de obicei, o viata sexuala mai activa, dar, in schimb, se declara mai putin satisfacute din punct de vedere sexual.


Hormonii influenteaza in mare masura libidoul femeilor. Astfel, spre deosebire de barbati, pubertatea psihologica si raspunsul sexual feminin nu sunt corelate. 

 

Iti recomandam si articolul 12 mituri despre contraceptie.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro