Trecutul sexual, o chestiune privata?
Monday, 26 September 2011 07:29

trecutul_sexual_al_parteneruluiSe spune ca atunci cand iubesti cu adevarat, iubesti cu tot sufletul si accepti persoana de langa tine cu totul: cu bune si rele, cu defecte si calitati, cu trecutul, prezentul si viitorul. Insa atunci cand incepem o relatie, dorim sa aflam cat mai multe lucruri despre noul partener, lucruri care sa ne ajute sa ne dam seama de caracterul si de personalitatea acestuia.

 

Inevitabil, ajungem la discutii ce fac referire la trecut si suntem interesati sa aflam lucruri mai mult sau mai putin intime, cum ar fi numarul de relatii avute de partenerul actual. Desi e bine ca atunci cand incepi o noua relatie sa iei totul de la zero, fara a te interesa de ce a fost in trecut, subiectul vietii sexuale a partenerului si numarul de parteneri pe care este acceptabil sa ii avem devine un subiect tabu.

Trecutul sexual al partenerului

Unii considera ca este important sa stim trecutul partenerului, dar asta nu pentru a-l judeca intr-un fel sau altul, ci pentru a-l cunoaste mai bine. Cunoasterea trecutului partenerului este, pentru aceste persoane, o forma de autoprotectie.


Viata sexuala anterioara a partenerului conteaza enorm pentru multi dintre noi, indiferent daca recunoastem sau nu acest lucru. Unele persoane doresc sa tina secret acest detaliu al vietii lor intime, în timp ce altele nu au nici o retinere in a-l face cunoscut. Este bine cunoscut faptul ca femeile si barbatii au conceptii diferite despre sex, familie, cuplu si aventuri.


De regula, daca o femeie se confeseaza ca a avut un numar de cel putin zece parteneri sexuali, este posibil sa fie blamata ca a avut o viata prea libertina. Insa unui barbat ii este permis (sau cel putin asa se considera si se lauda ei) sa aiba partenere de sex intr-un numar cat mai mare... deoarece astfel isi demonstreaza barbatia si virilitatea si acumuleaza experienta.

 

Este cunoscut si faptul ca barbatii au tendinta sa exagereze numarul partenerelor, in timp ce femeile il reduc... motivul este unul cat se poate de simplu: barbatii doresc sa isi creeze un statut de "macho", in timp ce femeile se tem sa nu fie judecate de cei din jur pentru comportamentul lor.

 

Nu conteaza cat de bogat a fost trecutul sexual al partenerului nostru, ci conteaza faptul ca, afland aceste detalii, avem sansa de a "dezvolta" o relatie matura si bazata pe sinceritate, atata timp cat nu vom deveni obsedati de lucrurile ce tin de trecutul partenerului.

Viata sexuala cartoon porn din trecut si relatia din prezent

Intr-o relatie stabila ne dorim sa avem parte de o viata sexuala cat mai activa si creativa, dar fara sa ne gandim ca cel de langa noi a trecut prin aceleasi experiente cu alte persoane; ne dorim ca el/ea sa fi fost si sa fie numai pentru noi. 

 

Nu trebuie sa ne chinum cu astfel de ganduri, deoarece trecutul face parte din noi, fara trecut nu am fi fost ceea ce suntem. Mai importanta decat cunoasterea trecutului este acceptarea acestuia. Daca stim ce ne dorim unul de la celalalt si pornim cu dreptul bazandu-ne pe o relatie sincera si deschisa, viitorul este cel care primeaza si nu trecutul nostru.


Relatia ideala ar fi cea in care partenerii isi stiu trecutul si doresc sa isi traiasca povestea de iubire bazandu-se numai pe prezent si viitor. Insa nu toate relatiile se potrivesc cu situatia ideala si atunci intervin indoielile si gandurile negre.

 

Pornind de la aceasta situatie apar mai multe intrebari: "Pana la urma cati parteneri ar trebui sa avem?", "Exista un numar standard?",  "Exista o medie care sa ia in calcul fiecare femeie, fiecare barbat, fiecare nevoie, fiecare relatie?", "Cat este acceptabil si cine e in masura sa spuna cat este acceptabil?".

 

Pana la urma, fiecare persoana are un sistem de valori si principii de care tine cont atunci cand isi alege partenerul de viata.

 

O persoana care isi doreste cu adevarat sa iti fie alaturi nu va insista cu intrebarile, ci isi va dori sa fie ultimul/ ultima din viata ta. Te va iubi pentru ceea ce esti si va intelege ca trecutul este doar cel care te-a modelat.

 

Articol scris de Violeta Pusca, pentru concursul media-content. Si tu poti participa la concurs si castiga un Iphone sau un Ipad, trimitand un articol scris de tine pentru anticonceptionale.ro, accesand urmatorul link: http://www.media-content.ro/page/concurs.                                                                                                                                

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro