Orgasmul: 10 intrebari si raspunsurile lor (II)
Friday, 09 September 2011 12:47

excitatia_si_orgasmulCare e diferenta intre orgasmul clitoridian si cel vaginal? Punctul G, mit sau realitate? Cum poti atinge orgasmul? Iata raspunsurile la 9 dintre cele mai intalnite intrebari despre orgasm:

 

6. Penetrarea profunda favorizeaza aparitia orgasmului?

Cea mai sensibila zona a femeii, din punct de vedere sexual, este cea situata la 4-5 cm de la intrarea in vagin. Miscarile de du-te-vino din aceasta zona duc la orgasm.


Cu toate acestea, senzatia de fuzionare, de tot, antrenata de penetrarea profunda te poate face, ca femeie, sa simti ca placerea care vine din „interior”  si se raspandeste in tot corpul, de unde si intensitatea acesteia.

7. Intensitatea orgasmului se diminueaza in timp?

Este bine sa iti amintesti mereu ca cel dintai organ sexual al omului este creierul. Din punct de vedere fiziologic, barbatul si femeia nu sunt „programati” sa cunoasca o scadere a placerii sexuale. Din contra: odata cu varsta, vine si experienta. 


Totusi, este adevarat ca, la menopauza, de exemplu, orgasmul poate sa apara mai greu, iar placerea sa nu fie atat de intensa. 

orgasm_feminin_versus_orgasm_masculin

 

8. Orgasmul feminin este mai intens decat cel masculin? 

Este dificil de dat un raspuns precis la acesta intrebare. Masters si Johnson, printre primii cercetatori care, incepand din 1966, au studiat reactiile fiziologice, erau de parere ca orgasmul feminin era de 8-10 ori mai intens decat cel masculin. Dar, in fond, aceasta este o parere subiectiva, intrucat intensitatea durerii si cea a placerii sunt greu de evaluat.

9. Orgasmul favorizeaza fecundarea?

Acest lucru se intampla foarte rar si doar la femeile care au orgasm uterin. Contractiile uterului ar facilita urcarea spermatozoizilor.

10. Orgasmul este benefic pentru sanatate?

Orgasmul inlatura tensiunea acumulata. Odata cu eliberarea acestei energii, se produc endorfinele, numite si moleculele fericirii. Orgasmul poate inlatura, printre altele, migrenele si durerea de burta.

 

Pentru intrebari si informatii suplimentare, acceseaza FORUM-ul anticonceptionale.ro - Totul despre sex.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro