Alcoolul consumat de gravida afecteaza fertilitatea baietilor
Thursday, 25 August 2011 13:12

alcoolul_dauneaza_fatuluiUn studiu publicat in revista Human Reproduction, intreprins de Cecilia Ramlau - Hansen si de colegii sai de la Universitatea din Aarhus (Danemarca) a evidentiat faptul ca barbatii a caror mama a baut mai mult de un pahar de alcool pe zi in timpul sarcinii produc cu o treime mai putini spermatozoizi decat cei a caror mama nu a consumat alcool in timpul sarcinii.

 

De asemenea, s-a descoperit ca efectele alcoolului sunt si mai mult resimtite daca femeia insarcinata consuma mai mult de doua pahare pe zi.


Consumul de alcool in timpul sarcinii este prima cauza non-genetica a retardului mintal al bebelusului.

Alcoolul, o posibila cauza a infertilitatii masculine

alcoolul_si_sarcina

In 1992, alti doi cercetatori danezi, Niels Skakklebaek si Elisabeth Carlsen au semnalat pentru prima data influenta nefasta a alcoolului asupra fertilitatii baietilor. Iar cercetarile au continuat in Danemarca din mai multe motive. Unul dintre acestea a fost cresterea numarului de cupluri infertile. In acea vreme, Danemarca detinea recordul european al nasterilor prin intermediul fertilizarii in vitro.


In vederea efectuarii mai multor studii care sa explice infertilitatea tot mai multor cupluri, cercetatorilor danezi li s-a permis consultarea dosarelor medicale ale pacientelor spitalizate dupa anul 1977. 


Cercetarile intreprinse de echipa coordonata de Niels Skakkebaek au evidentiat faptul ca fumatul in timpul sarcinii afecteaza fertilitatea fetelor.


In 2007, Cecilia Ramlau – Hansen si colegii sai au demonstrat faptul ca baietii a caror mama a fumat in timpul sarcinii prezinta cu 20% cartoon porn mai putini spermatozoizi decat cei care nu au fost expusi fumului de tigara inainte de nastere.


Nu doar tutunul este de ocolit de femeia insarcinata, ci si alcoolul, care, sustin cercetatorii, ar putea fi una din cauzele infertilitatii masculine.

 

Iti recomandam si articolul Fumatul in timpul sarcinii implica multe riscuri.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro