Excitatia sexuala: barbatii privesc, femeile asculta
Thursday, 18 August 2011 13:25

excitatia_feminina_vs._excitatia_masculinaDorinta sexuala si excitatia se declanseaza diferit la femei si la barbati. Barbatii sunt receptivi la tot ce tine de vizual, in timp ce femeile raspund mai ales la stimulii auditivi.

 

Excitatia sexuala masculina vs. cea feminina

In cazul barbatilor, excitatia apare mai ales ca raspuns la stimulii vizuali. Inca din adolescenta, barbatii sunt stimulati de fotografii, de imagini infatisand femei in ipostaze sexy. Ei adora sa-si priveasca partenera in timp ce aceasta se dezbraca, iar acest spectacol al corpului dezgolit sta la baza excitatiei sexuale.


Femeile nu sunt la fel de sensibile la stimulii vizuali precum barbatii. Excitatia lor apare mai degraba pe fond auditiv (cuvinte si declaratii de dragoste, complimente cu privire la frumusetea lor). Inca din adolescenta, multe tinere sunt atrase de romanele, de poeziile si mai ales de melodiile romantice, in care se regasesc adesea. Pe acest fond, apare excitatia.


Concluzia? Dorintele femeii nu sunt aceleasi cu ale barbatilor. Astfel, daca femeia doreste sa faca dragoste cu lumina stinsa, isi priveaza partenerul de o mare placere, de un stimul al dorintei lui. Daca barbatul decide sa nu-si exprime dragostea si verbal, ar putea avea impresia ca femeia nu-l doreste foarte mult, intrucat nu pare atat de excitata pe cat si-ar dori el. 

cum_apare_excitatia_sexuala

 

Secretul unei vieti sexuale fericite

Asadar, comunicarea este cheia unei vieti sexuale implinite. Femeile ar trebui sa invete sa-si iubeasca trupul si sa renunte la complexele fizice, pentru

a-si lasa partenerul sa se bucure de acesta. 


La randul lor, barbatii ar trebui sa invete sa-si infranga retinerile si sa-si marturiseasca dragostea si in cuvinte, pentru a spori excitatia partenerei. 


Cand partenerii de cuplu scapa de inhibitii, femeia va sti cum sa se dezbrace in fata partenerului, starnindu-i acestuia dorinta sexuala, in timp ce barbatul va sti ce anume si-ar dori sa auda partenera in momentele premergatoare actului sexual, dar si in timpul si dupa acesta.


Intelegerea pe plan sexual joaca un rol deosebit de important, sporind semnificativ placerea si aducandu-i pe cei doi pe culmile orgasmului.

 

Pentru intrebari sau mai multe detalii, intra in FORUM-ul anticonceptionale.ro - Totul despre sex.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro