Placerea sexuala: ce roluri are ea?
Friday, 12 August 2011 07:40

placerea_de_a_face_dragosteCei mai multi oameni fac dragoste pentru a resimti placerea si a se bucura de orgasm, dincolo de ideea reproducerii. La ce serveste placerea sexuala?

 

Se poate intampla ca, gandindu-te doar la placere si lasandu-te purtata de valurile ei, sa uiti de protectie, de stadiul in care se afla relatia voastra sau chiar de nepotrivirile dintre voi. Si atunci nu se poate sa nu punem, macar o data, intrebarea: „Cat de importanta e placerea sexuala?”.

Placerea sexuala si rolurile ei

Una dintre functiile de baza ale placerii este ca ne ajuta sa mergem inainte, sa trecem peste probleme si sa ne recapatam optimismul si increderea. Este ca o promisiune pentru un nou inceput. Dupa ce facem dragoste, pofta de mancare este alta, cheful de viata revine, vedem aspectele pozitive in dauna celor negative. Dopamina secretata de creier este responsabila de buna dispozitie.

beneficii_placere_sexuala

A te bucura de placere, primind-o si oferind-o te face sa te simti implinita. De aceea, persoanele care nu sunt implicate intr-o relatie afirma adesea ca nu se simt pe deplin implinite. Identitatea noastra sexuala este descoperita si confirmata cand suntem alaturi de partener, este oglindita de acesta.


Sa nu uitam de faptul ca placerea sexuala este un antidepresiv foarte eficient. Partenerii care se iubesc si care fac dragoste se simt bine in pielea lor si isi fac planuri de viitor. Placerea sexuala confera relief si culoare vietii.


Lipsa placerii este asociata adesea cu starile depresive, in timp ce orgasmul are rolul de a te relaxa, de a reduce semnificativ stresul si de a conferi o stare de bine.


Placerea sexuala ne da sentimentul unicitatii. Cand iubim si cand suntem iubite, avem o mare putere: putem sa-l facem pe cel drag fericit. Cand este impartasita cu partenerul, emotia ne face sa tremuram de fericire. Prin urmare, a face dragoste nu este doar un gest sexual, ci si o cale de a construi si a consolida o relatie.


Placerea aplaneaza conflictele. Diferentele de opinie, neintelegerile, perspectivele diferite din care privim lucrurile toate par a deveni nesemnificative cand facem dragoste. Asadar, placerea ne face viata mai frumoasa.


Placerea sexuala ne face sa ne dorim ca relatia sa aiba viitor. Ne consolideaza relatia si, odata cu trecerea timpului, ne ajuta sa ne dorim o familie. Totodata, ne face sa ne simtim in siguranta, este remediul nostru atunci cand ne simtim coplesiti de tristete sau de pesimism.


Nu in ultimul rand, placerea sexuala este si un fel de mesaj al corpului care iti spune: „ma simt bine”. Este bine sa mananci cand iti este foame, sa bei cand iti este sete, sa dormi cand iti este somn si sa faci dragoste cand te simti cuprinsa de dorinta. 


Placerea ne ghideaza pe drumul armoniei si trebuie sa apreciem aceasta invitatie la fericire.

 

Iti recomandam si articolul Beneficiile sexului.

loading...
 
 


Iau cartoon porn anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro