Masturbarea feminina vs. masturbarea masculina
Thursday, 04 August 2011 13:53

masturbarea_femininaPrimul studiu amplu cu privire la sexualitate a fost realizat in Statele Unite, in 1948, de catre Alfred Kinsey (celebrul raport Kinsey). Concluziile studiului sunt urmatoarele: la acea vreme, 92.8% dintre baietii care au implinit 18 ani se masturbau, spre deosebire de fete, doar 38% dintre acestea recurgand la aceasta practica.

 

Barbatii recurg mai des la masturbare decat femeile, cei mai interesati fiind adolescentii. In cazul femeilor, lucrurile stau altfel: dupa 18 ani, femeile se masturbeaza mai des decat pana la aceasta varsta, procentul acestora crescand odata cu inaintarea in varsta. Astfel, 63% dintre femeile care au implinit 35 de ani declara ca au cunoscut cel putin o data placerea masturbarii.

Cat de des se recurge la masturbare?

Diferentele dintre femei si barbati se fac simtite si cand vine vorba de frecventa masturbarii. 35% dintre baietii cu varste cuprinse intre 15 si 18 cartoon porn ani declara ca nu trec decat cateva zile de la o masturbare la alta, spre deosebire de 10% dintre fetele de aceeasi varsta.

Cum se explica aceste diferente?

placere_masturbare

Diferentele se explica tinand cont de doua mari criterii: diferentele anatomice si raportarea la acest aspect al sexualitatii.


Diferenta anatomica explica accesul mai usor al baietilor la organele genitale. Un baiat isi vede sexul si erectia si exploreaza acest “teritoriu”, spre deosebire de fata, care este nevoita sa recurga la o oglinda. In plus, ea nu resimte atat de repede excitatia. Asadar, fetei ii va fi mai greu sa descopere legatura dintre emotiile sale de natura sexuala si reactiile caracteristice corpului ei.


De cele mai multe ori, baietii si fetele se raporteaza in mod diferit la sexualitate, educatia baietilor parand a fi mai putin stricta decat a fetelor. Adesea, parintii accepta cu usurinta faptul ca fiul lor se masturbeaza, insa masturbarea ramane un subiect tabu cand vine vorba de fata. 

Sexualitatea si masturbarea

In cazul barbatilor, actul sexual practicat regulat inlocuieste, uneori, masturbarea, in timp ce in cazul femeilor lucrurile stau invers. Femeile care fac sex regulat se masturbeaza mai des decat celelalte.


Astfel, exista barbati pentru care masturbarea este un fel de substitut al raportului sexual. Pentru femei, actul sexual este cel care le incurajeaza sa recurga la masturbare.


Barbatii si femeile se raporteaza diferit la sexualitate si, implicit, la masturbare. Exista o legatura puternica intre masturbarea masculina si tensiunea si impulsurile sexuale. Astfel, barbatii care nu intretin regulat raporturi sexuale recurg mai des la masturbare decat cei care au o relatie stabila.


Masturbarea feminina este practicata odata cu actul sexual, avand rolul de a spori excitatia si placerea.

 

Acceseaza FORUM-ul anticonceptionale.ro - Totul despre sex, pentru mai multe detalii.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro