Vizita la sexolog
Monday, 18 July 2011 12:22

probleme_sexualeIn zilele noastre, se vorbeste tot mai mult despre sexologie, o disciplina careia televiziunea, radioul si ziarele ii acorda tot mai multa importanta. Cu toate acestea, domeniul pastreaza cateva note de mister. In ce masura ne poate ajuta sexologul? Ce tratamente ne poate indica? Cand este necesar sa apelam la el? 

 

Ce este, de fapt, sexologul?

Sexologul este cel care se ocupa de tratarea tulburarilor de natura sexuala. Este medic sau psiholog, dar are si o pregatire in acest domeniu.

Ce probleme de natura sexuala trateaza sexologul?

Toate problemele din sfera sexualitatii sunt de competenta sexologului. Cele mai frecvente tulburari sunt cele ce tin de erectie, ejaculare precoce, anorgasmie, lipsa apetitului sexual, dar si insatisfactia sexuala sau lipsa comunicarii sexuale. In cazul in care va confruntati cu o problema care nu e de competenta sexologului, acesta din urma va va indruma catre un specialist.

Ambii parteneri trebuie sa discute cu sexologul?

Este indicat ca problemele de cuplu sa fie rezolvate de cuplu, adica de cei doi parteneri. Astfel, in cazul in care va confruntati cu probleme serioase de natura psihica, solutia este psihoterapia. Daca, din contra, problemele pe care le intampinati tin de atitudine, de lipsa unei bune cunoasteri reciproce sau de alte neintelegeri, sexologul va propune sexoterapia de cuplu.

Toti sexologii recurg la aceleasi solutii?

la_sexolog

 

Exista mai multe solutii pentru problemele sexuale, iar tratamentul propus de sexolog este in stransa legatura cu pregatirea si cu experienta acestuia. Unii sexologi recurg, in anumite situatii, la hipnoza, altii la relaxare, in timp ce altii prefera psihanaliza. De asemenea, sexologii pot prescrie un anume tratament.

Tratamentele indicate de sexolog sunt cu adevarat eficiente?

Da, rezultatele sunt bune. In primul rand, sexologul ii ajuta pe partenerii de cuplu sa vorbeasca despre viata lor sexuala, inlaturandu-le jena. Avand cunostinte solide de psihologie sexuala, sexologul ii poate face pe cei doi sa renunte la ideile preconcepute si sa analizeze situatie din alte perspective. Chiar daca unele tulburari nu dispar in intregime, terapia de cuplu are efecte benefice si ii ajuta pe parteneri sa se bucure de sexualitate.

In afara de sexolog, cui va puteti adresa?

Psihologul, psihiatrul sau psihoterapeutul va pot, de asemenea, ajuta. Anumite tulburari de natura sexuala pot fi tratate de ginecolog/ urolog.

 

Pentru intrebari sau detalii, intra in FORUM-ul anticonceptionale.ro - Totul despre sex.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu cartoon porn acordul scris al anticonceptionale.ro