Orgasmul multiplu
Wednesday, 13 July 2011 12:21

cum_poti_avea_orgasm_multipluUnul dintre avantajele de a fi femeie este ca poti avea mai multe orgasme in timpul unui raport sexual. Dupa un prim orgasm, femeia se poate bucura de noi culmi ale placerii, spre deosebire de barbat, care are nevoie de o pauza mai scurta sau mai lunga.

 

 

Sexologii vorbesc de capacitatea multiorgasmica a anumitor femei. Acestea din urma se pot bucura de mai mult de doua orgasme si pot cunoaste culmile placerii in decurs de cateva minute. Cu o singura conditie: partenerul sa fie foarte priceput in arta amorului. Mai mult, sexologii sunt de parere ca nu exista un numar bine stabilit cand vine vorba de cate orgasme poate avea o femeie. 

Cum poti avea orgasm multiplu?

Se recomanda stimularea cat mai multor zone erogene, intrucat aceasta practica duce nu doar la orgasm multiplu, dar si la descoperirea de noi placeri. Astfel, fiecare zona erogena stimulata produce un anume tip de placere, de unde si tipurile de orgasm.

 

Este foarte important ca cei doi parteneri sa comunice cat mai bine pe plan sexual si sa se bucure deopotriva de placerile sexului. De exemplu, dupa ce au avut orgasm, cei doi pot continua stimularea zonelor erogene, pana la producerea unui nou orgasm. Barbatul poate sa-si ajute partenera sa aiba un orgasm clitoridian, iar odata cu reaparitia erectiei, cei doi se pot bucura de un orgasm simultan.

 

Jucariile sexuale ajuta, si ele, la obtinerea orgasmului multiplu. Sexologii afirma ca masturbarea cu ajutorul jucariilor erotice produce orgasm clitoridian in 99% din cazuri.

orgasm_multiplu

 

De asemenea, este important ca barbatul sa poata amana momentul ejacularii, astfel incat sa prelungeasca placerea partenerei, pana cand ajunge si ea in pragul orgasmului. Acesta este si secretul orgasmului simultan. Insa nu toti barbatii pot amana momentul in care se produce ejacularea. La fel de adevarat este si faptul ca este nevoie de exercitiu pentru a reusi acest lucru.

Femeile pot avea mai multe orgasme in acelasi timp?

Raspunsul este invariabil: nu. Indiferent de natura stimularii, nu putem avea mai multe orgasme deodata. In schimb, daca partenerul vizeaza stimularea cat mai multor zone erogene, orgasmul poate fi mai intens. In cazul femeilor, orgasmele se pot produce unul dupa altul, astfel incat sa formeze un fel de transa orgasmica cu o durata de 20-60 de secunde. Motivul? Dupa orgasm, tesuturile erectile ale femeii nu se golesc de sange imediat, permitand obtinerea unui nou orgasm.

 

Un alt secret al orgasmului multiplu este alternarea miscarilor de du-te-vino si a pauzelor (momente ideale pentru mangaieri si soapte), dar si oscilatia intre penetrarea profunda si cea superficiala. Astfel, placerea va dura mai mult pentru ambii parteneri, care vor deveni tot mai intimi.

Dintre secretele orgasmului multiplu…

  • Odata cu inaintarea in varsta, femeia se poate bucura tot mai mult de orgasmul vaginal;
  • Exista femei care au orgasm abia dupa instalarea menopauzei;
  • Orgasmul multiplu nu afecteaza sanatatea, decat in cazul in care suferi de o boala cardiaca sau respiratorie.
  • Cu toate ca multe femei stiu ca pot avea orgasm multiplu, putine reusesc sa-l cunoasca efectiv.
  • Satisfactia sexuala nu se masoara in numarul de orgasme; ea are legatura cu senzatiile pe care le traiesti impreuna cu iubitul tau si cu bucuria de a primi si de a darui in acelasi timp. 
  • Cel mai important lucru: pentru a te putea bucura de orgasm si pentru a putea sa-i oferi partenerului maximum de placere, este esential sa-ti cunosti corpul foarte bine, dar si sa stii ce ii produce placere partenerului, ce il excita si care sunt zonele lui erogene. O alta premisa pentru obtinerea orgasmului este o foarte buna comunicare cu partenerul.

Afla mai multe, accesand FORUM - Totul despre sex.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi cartoon porn posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro