Masturbarea: ce spun specialistii?
Tuesday, 28 June 2011 06:43

masturbarea_ce_spun_specialistiiPana nu demult, masturbarea a reprezentat un subiect tabu. Aceasta este o practica veche, dar nu de putine ori ne jenam sa discutam despre ea. Este firesc sa te masturbezi? Putin? Mult? Haideti sa aflam raspunsurile specialistilor la 10 intrebari care au ca subiect masturbarea.

 

1. Toata lumea recurge, la un moment dat, la masturbare?

Nu putem spune ca toata lumea a recurs la aceasta practica, dar este cert faptul ca majoritatea femeilor si mai ales majoritatea barbatilor cunosc placerea sexuala obtinuta in urma masturbarii.

2. Este normal ca un adult sa se masturbeze?

Este la fel de normal ca un adult sa se masturbeze pe cat este de firesc sa n-o faca. Multa lume asociaza masturbarea cu adolescenta, intrucat in acea etapa a vietii tinerii isi descopera sexualitatea.

femeile_si_masturbareaCu toate acestea, exista adulti care recurg la masturbare dupa o perioada de celibat, de exemplu. Altii, dimpotriva: au relatii intime cu partenerul/ partenera, dar nu renunta la autosatisfacere. In acest ultim caz, masturbarea este foarte importanta, iar partenerul de viata poate incerca sentimente de gelozie sau chiar de suparare.

3. Este fireasca masturbarea in cazul copiilor?

Copilul se dezvolta si, in acelasi timp, isi descopera corpul, invatand sa se bucure de anumite senzatii. Cei mai multi copii fac aceste descoperire inca de la inceputul copilariei. Bineinteles, este important ca parintele sa-i spuna micutului ca aceasta descoperire are loc in intimitate, gesturile in public nefiind permise.

Daca un copil se dovedeste a fi prea interesat de aceste aspecte, daca recurge la anumite gesturi prea des sau prea violent, parintii ar trebui sa ia masuri.

4. In ce consta masturbarea? Exista o tehnica anume?

Nu, nu exista o anume tehnica de a te masturba. Fiecare persoana care recurge la aceasta practica descopera ceea ce ii face placere si isi creeaza, astfel, o tehnica proprie. Barbatii executa miscari de du-te-vino cu mana, in timp ce femeile isi mangaie clitorisul.

5. Masturbarea are consecinte negative asupra sanatatii?

Raspunsul specialistilor este unanim: nu. Masturbarea nu are consecinte negative pentru corp, nu duce la sterilitate, nici la cancer si nici nu provoaca vreo boala psihica. Ideea conform careia nu este sanatos sa te masturbezi apartine generatiilor din trecut, mai exact adultilor care incercau, astfel, sa-i impiedice pe adolescenti de la recurge la autostimulare.

6. Masturbarea modifica forma sau marimea penisului?

Si la aceasta intrebare, raspunsul este clar: nu. Masturbarea nu influenteaza forma sau marimea penisului. Marimea acestuia va ramane aceea de la finalul pubertatii si nu poate fi modificata printr-un astfel de „exercitiu”. Forma curbata a penisului este ereditara sau de datoreaza unei maladii.

7. Disfunctiile erectile pot fi cauzate de masturbare?

Disfunctiile erectile nu au nicio legatura cu masturbarea. Bineinteles ca, daca barbatul recurge la aceasta practica imediat dupa ce a avut contact sexual, nu va avea imediat o noua erectie, insa nici masturbarea ocazionala, nici cea regulata nu sunt raspunzatoare de disfunctiile erectile. Din contra: dupa o perioada mai lunga de abstinenta, masturbarea il va face pe barbat mai sensibil la anumiti stimuli, facilitand reluarea raporturilor sexuale.

8. Ejacularea precoce poate avea drept cauza masturbarea?

barbatii_si_masturbarea

Exista barbati care, confruntandu-se cu aceasta problema, afirma  ca daca nu s-ar fi masturbat, nu ar fi avut aceasta problema. Insa specialistii nu le dau dreptate, intrucat masturbarea nu favorizeaza ejacularea precoce.

Situatia este exact invers: intarzierea ejacularii in timpul masturbarii poate reduce riscul de ejacularea prematura. Detinerea controlului in timpul masturbarii il va ajuta sa cunoasca diferite nivele ale excitatiei sexuale. Insa nu este suficient ca acesta sa se controleze doar in momentele in care este singur: va trebui sa faca acelasi lucru si in cadrul raporturilor sexuale specifice vietii de cuplu.

9. Circumcizia ii face pe barbati sa se masturbeze mai putin sau chiar deloc?

Mult timp s-a crezut ca circumcizia ii va impiedica pe barbati sa se masturbeze. Realitatea spune, insa, altceva: in ceea ce priveste practicarea masturbarii, nu exista nicio diferenta intre barbatii circumcisi si cei care nu au suferit aceasta interventie.

10. Este normal ca o persoana sa recurga la masturbare de 3 ori pe zi?

Unele persoane (barbati si femei) recurg la masturbare de doua-trei ori pe zi, altele de doua-trei ori pe saptamana sau mai rar.

Cei care isi pun cartoon porn aceasta intrebare au adesea sentimentul ca nu stapanesc aceasta practica, lasand pe plan secund placerea si incercand sa elimine o tensiune exterioara sexualitatii. In acest caz, este binevenit un consult medical, intrucat masturbarea este pusa in legatura cu starea de angoasa.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro