Ce trebuie sa stii despre preconceptie?
Monday, 18 October 2010 13:07

Dincolo de faptul ca administrarea medicamentelor este nerecomandata in sarcina, in cazul in care iei medicamente pentru o boala cronica este important sa-ti intrebi medicul inainte de a deveni gravida, pentru a te asigura ca medicamentul pe care il iei este sigur pentru copil. 

 

Nu inceta pur si simplu sa iei medicatia, pentru ca aceasta te poate supune unui risc.

 

Miscarea presupune un program regulat, non-stresant de exercitii fizice pe care il poti incepe inainte de conceptie si mentine in timpul si dupa sarcina. 


Acest lucru va reduce durerile si neplacerile inerente sarcinii si va facilita travaliul si nasterea. Sarcina este o perioada in care trebuie sa fii in forma, dar nu e o perioada pentru a incepe sa fii in forma. Fa un grafic cu ciclurile tale menstruale. Acest lucru este util din mai multe motive. In primul rand, te poate ajuta pe tine si pe medicul tau sa stabileasca momentul in care ai ramas gravida. 


In al doilea rand, realizarea graficului pentru cel putin sase luni te poate alerta pe tine si pe medic cu privire la posibile probleme de fertilitate, mult mai rapid decat fara aceasta diagrama.


Desi, in general, greutatea ta nu ar trebui sa fie un factor in conceptie, exista anumite consideratii pentru cele care sunt subponderale sau supraponderale. 


Femeile obeze sunt mai predispuse la a avea probleme, cum ar fi diabetul gestational si un risc crescut de cezariana. In plus, in cazul in care mama este supraponderala, copilul este mult mai susceptibil sa aiba o greutate mai mare la nastere si sa fie un bebelus si ulterior un copil cu greutate. 


Daca mama e subponderala, pe de alta parte, acest lucru poate cauza probleme de conceptie. Cu toate acestea, atentie la dietele "mofturoase", care se bazeaza adesea pe meniuri restrictive, dar care pot avea elemente nutritive-cheie lipsa. 


Obiectivul este o dieta sanatoasa, echilibrata si practica. Fa o intelegere cu sotul tau. Barbatii si femeile de multe ori cred ca totul va fi impartit in mod egal atunci cand copilul se naste, doar pentru a descoperi, in cele din urma, ca mama face totul. Imparte egal sarcinile deoarece cresterea copilului este responsabilitatea amandurora.

Sursa: Utilecopii.ro

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro