De ce uitam sa luam anticonceptionalele?
Monday, 28 November 2011 09:54

ai_uitat_sa_iei_pilula_contraceptivaCel mai usor uiti de anticonceptionale atunci cand pleci in vacanta/ in delegatie – aceasta este concluzia unui sstudiu la care au participat 5700 de femei din 10 tari. De ce uita adesea femeile sa ia anticonceptionalele?

 

Pilula contraceptiva, usor de uitat

Multe cartoon porn femei uita sa ia anticonceptionalele la aceeasi ora, intrucat nu sunt bine informate sau nu acorda suficienta atentie faptului ca eficienta acestora poate scadea daca pilulele nu sunt luate la aproximativ aceeasi ora in fiecare zi.


Astfel, o femeie din 4 nu cunoaste tipul pilulei contraceptive pe care o ia (estroprogestativa sau progestativa) si nici nu acorda importanta orei din zi in care ia anticonceptionalele, iar 15% dintre femeile care apeleaza la contraceptia orala ignora faptul ca trebuie sa tina cont de schimbarile de fus orar, iar 15% dintre cele care tin cont de acesta intampina dificultati in acest sens.

 

pilula_uitata

57% dintre femeile care au luat anticonceptionale in perioada in care au fost plecate s-au confruntat cu varsaturi sau au fost nevoite sa apeleze la anumite medicamente, iar 50% dintre acestea nu s-au indoit de eficacitatea pilulelor contraceptive.


Cifrele de mai sus indica faptul ca multe femei se expun riscului unei sarcini nedorite fara sa fie constiente de acest risc.

Anticonceptionalele si arta uitarii

Aproape ¾ dintre femeile care apeleaza la anticonceptionale au uitat cel putin o data sa le ia la momentul potrivit, iar 27% dintre cele care au participat la studiu declara ca este foarte posibil sa uite de ele in timpul vacantei.


Totodata, studiul arata ca o femeie din 10 s-a confruntat, in vacanta, cu riscul unei sarcini nedorite, ca urmare a ruperii prezervativului sau uitarii pilulei contraceptive. 


Mai bine de o treime dintre femeile intrebate au declarat ca iau in calcul schimbarea metodei contraceptive in vacanta, pentru reducerea grijilor.


Cele mai multe (64%) declara ca prefera o metoda de contraceptie la care sa nu fie nevoite sa se gandeasca in timpul vacantei, iar 79% dintre ele (adica 8 femei din 10) nu doresc sa aiba menstruatie in aceasta perioada.


In ciuda faptului ca pilula contraceptiva reprezinta cea mai utilizata metoda de contraceptie, multe femei recunosc ca anticonceptionalele nu constituie tocmai cea mai practica metoda pentru ele.

 

Iti recomandam si articolul Contraceptia in timpul concediului.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro