Noutati in materie de contraceptie masculina
Wednesday, 03 August 2011 07:10

contraceptie_masculinaDupa pilula contraceptiva pentru barbati, cercetatorii americani iau in considerare si alte metode de contraceptie: ultrasunetele pentru testicule, injectarea unul gel la nivelul scrotului... Metode care, odata aplicabile, ar constitui alternative pentru pilula contraceptiva masculina si efectele secundare ale acesteia.

Contraceptia masculina cunoaste progrese, insa, pana in prezent, nu poate egala eficacitatea diferitelor metode de contraceptie destinate femeilor. Astfel, una dintre cele mai studiate metode in Statele Unite si-a dovedit limitele: utilizarea testosteronului si a hormonilor pentru a impiedica producerea spermei nu are o eficienta de 100%, indiferent ca este vorba de pilula sau de implant.

Sperma non-functionala

Exista o pilula contraceptiva masculina, derivata dintr-un medicament anticancer, care intrerupe procesul de maturare a spermei. „Astfel, se produce sperma non-functionala”, explica pentru New York Times Gregory Kopf, de la Centrul medical al Universitatii din Kansas.

Contraceptia si spermatozoizii

Un neurobiolog de la Harvard a facut o descoperire care ar putea duce la aparitia unei metode de contraceptie eficiente: coada spermatoizilor contine atomi incarcati cu electricitate, care ajuta spermatoizii sa se deplaseze inspre ovule. Cercetatorul incearca sa gaseasca un medicament care sa dezactiveze acesti atomi.

Gelul antisperma injectat in scrot

O alta varianta ar fi injectarea unui gel in scrot, pentru a face ca sperma sa fie inactiva sau ultrasunetele pentru testicule, acestea din urma blocand producerea spermei.

Orgasm fara ejaculare

Doua medicamente, dintre care unul contra hipertensiunii si altul antipsihotic au efecte secundare utile in materie de contraceptie: impiedica ejacularea in timpul orgasmului. Cercetatoriilor le ramane sa creeze pastile care sa nu afecteze tensiunea si care sa nu inhibe dorinta sexuala.

Implant in biceps

Medicul aplica la nivelul bratului barbatului un implant hormonal. Ca toate metodele de contraceptie pe baza de hormoni, se pune problema efectelor secundare...


Ramane de vazut daca barbatii sunt dispusi sa imparta responsabilitatea pentru o eventuala sarcina cu femeile. Conform unui studiu efectuat de Institutul Heinemann in 2005, mai mult de cartoon porn 55% dintre barbatii din Germania, Spania, Brazilia si Mexic ar fi dispusi sa utilizeze una dintre aceste posibile metode de contraceptie.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro